O meni

kako prepoznati ADHD

Ciao!
Moje ime je Lea i diplomirani sam gestalt psihoterapeut, praktičar transakcijske analize, NLP Master i praktičar terapije igrom, EMDR lvl2. Bazično sam logoped i djelujem u svom obrtu Logoria od 2018. 

Usto sam žena koji uživa u dobroj knjizi, filmu ili seriji, šetnji sa psom, maženju s mačkom, koncertima i predstavama, umjetnosti, slikanju, pisanju i crtanju, dobrom stand up-u, plesu i druženju s prijateljicama. Uživam i u učenju i putovanjima.

Važni su mi treninzi i zdrav stil života, ali rado ću isprobati neki novi kolač i popiti macchiato na sunčanoj terasi kafića. Gamerica sam i volim igrati društvene igre.

Moja misija je podržati te da pronađeš unutarnji mir, sreću i ispunjenost koje zaslužuješ. Bez obzira na to kakve su tvoje specifične potrebe ili izazovi s kojima se suočavaš, zajedno možemo raditi na izgradnji zdravijeg odnosa sa sobom i drugima, izaći iz starih zadanih okvira te živjeti život po svojoj mjeri.

Moja dodatna supermoć je moja ADHD neurorazličitost

Kao osoba koja je izrasla iz toksičnih obiteljskih, partnerskih i prijateljskih odnosa, znam koliko je teško povezati se sa sobom, svojim tijelom, emocijama i osvijestiti svoje misli i ponašanja i koliko su jaki otpori promjeni.

Znam kako je to misliti da nisi dovoljno dobra i zaboraviti tko si zapravo jer stalno kreiraš novu masku da se svidiš drugima… ili da ih barem ne razbjesniš.

Znam kako je to misliti da si “roba s greškom“ i upadati u spiralu samoranjavanja i samo posramljivanja kroz snažan perfekcionizam, poremećaj prehrane i radoholičarstvo.

Znam kako je to misliti da si „previše i pretjeruješ“ i potiskivati svoje emocije da ih uopće ne osjećaš osim kroz kronične probleme sa zdravljem, depresiju, anksioznost i ovisnost.

Znam kako je to osjećati da se nigdje ne uklapaš i ne pripadaš jer zapravo nisi upoznala sebe, svoje granice, potrebe i interese.

Znam kako je to upustiti se u terapiju s terapeutom zbog kojeg se osjećaš kao „na ispitu“ i ne osjećaš da možeš uistinu biti ono što jesi i opustiti se u kontaktu jer duboko u sebi osjećaš da te ne razumije.

 

Iz tog razloga, primjenjujem različite terapijske pristupe u radu kroz humor, razigranost i kreativnost jer to je ono što probudi optimizam, vjeru, nadu i odlučnost da iza svih tih zidova čeka ono razigrano slobodno dijete koje želi živjeti i uživati, a ne samo preživljavati stisnuto u strahu i gorčini.

Vjerujem da kad krenemo graditi podržavajuć odnos sa sobom i svojom prošlošću, mijenjamo naš svijet već sada. Tada smo spremni kreirati svjesnu budućnost i svijet kao odraz najbolje verzije nas samih.

-2
godina osobnog razvoja
0
klijenata

+

0
sati stučne edukacije

+

Moje edukacije, obrazovanje i radno iskustvo

 • Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet – (2011.-2016.) mag. logoped
 • Gestalt psihoterapeut (Psihika d.o.o., 2017.-2023.)
 • Certificirani NLP Praktičar (2021.) i NLP Master (2022.) MOTIVA Rijeka
 • TA 101 (TAUS)
 • Praktičar transakcijske analize (TAUS 2020.)
 • Praktičar terapije igrom (Centar Proventus)
 • Logoped u Dnevnom centru za rehabililtaciju Slava Raškaj Rijeka (2016.-2019.) 
 • OŠ Kraljevica (2017.- 2018.) 
 • DV Planet Mašte (2020.-2023.)
 • Samozaposlena u obrtu Logoria, obrt za podučavanje i edukaciju od 2020.
 • Volonter pri Centru BEA u radu s poremećajima prehrane
 • EMDR level 2 (EMDR Croatia) 2023.
adhd terapeut

Čime se još bavim

Redovito pohađam kongrese, konferencije i predavanja na temu osobnog rasta i razvoja, odgoja i obrazovanja i rada s teškoćama u razvoju, rada sa traumama i poremećajima ličnosti, seksualnosti, samopoštovanja, alternativnih pristupa i tehnika (shiatsu 1.stupanj, reiki 1.stupanj, emocionalni kod Bradley Nelson, energetska medicina) i dr.

Pisala sam članke za časopise za roditelje djece s teškoćama u razvoju, za Nacional o vršnjačkom nasilju i o tome kako prepoznati najranije znakove bullyinga za Zadovoljna.hr . 

Držala webinare i predavanja uživo na temu poticanja jezično-govornog razvoja, ali i teme seksualnosti i osobnog razvoja pri Centru Madrugada i Vitezovi Osmijeha te u okviru svog obrta.

Prijavi se na Newsletter

Uspješno si se prijavio/la na
Newsletter listu.

Veselim se zajedničkom druženju!

(Za svaki slučaj provjeri svoj “ Spam”folder)